Een online back-up maken? Zo pak je het aan

online back up

Loop jij tegen de grenzen van de internet opslag van jouw laptop of desktop pc aan? Dan zal je moeten uitwijken naar externe opslag. Doe je dat niet dan heb je kant dat je straks niet meer aan de slag kunt met je computer omdat je geen opslagruimte meer over hebt. Daarnaast is het niet hebben van een goede back-up gevaarlijk omdat je altijd risico loopt om je werk te verliezen wanneer je computer crasht.

Een goede back-up maken is verstandig

Het is verstandig om altijd een back-up te maken van je bestanden zodat je, in het geval van schade aan je laptop, nooit je bestanden verliest. Een goede manier is het opslaan op een externe harde schijf, maar wanneer je vaak op locatie werkt is dat niet de meest handige optie. Immers heb je geen zin om altijd en overal je harde schijf mee naar toe te hoeven nemen. Beter is het maken van een online back-up. Een online back-up kost geen lokale schijfruimte én je kunt overal bij je bestanden. Tenminste, wanneer je een goede internetverbinding hebt.

Een online back-up maken

Wanneer je een online back-up maakt, worden jouw bestanden geüpload naar de cloud. Dat is een virtuele harde schijf die op een andere (goed beveiligde) locatie is gelinkt aan een enorm datacentrum. Daar worden je gegevens voor je bewaard.  Het maken van een online back-up is voordelig wanneer je geen ruimte hebt om zelf te werken met harde schijven en wanneer je altijd bij je bestanden wil kunnen. Zoals al genoemd is het wel belangrijk om over een goede internetverbinding te beschikken. Gelukkig is Wi-Fi niet meer weg te denken uit ons leven en ook het mobiele netwerk wordt steeds beter.

Is een online back-up iets voor jou?

Het maken van een online back-up houdt je bestanden veilig en altijd in de buurt. Of dit de juiste keuze is voor jouw workflow is afhankelijk van jouw wensen en eisen. Wanneer je over goed internet beschikt is het een zeer goede keuze.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>