WWFT cliëntenonderzoek

Het WWFT cliëntenonderzoek is belangrijk om te doen zodat je witwassing zo snel mogelijk kunt opsporen. Je hiermee namelijk inzicht krijgen in diegene waarmee je zaken doet. Het doel is dat je gaat kijken of sommige transacties misschien verdacht zijn en of ze misschien van een criminele partij afkomstig zijn. Als dit zo blijkt te zijn is het van belang om zo snel mogelijk met deze samenwerking te stoppen. Hiermee voorkom je dat je een hoge boete krijgt of dat je reputatieschade oploopt. Je wilt jouw onderneming natuurlijk niet in gevaar brengen. Dit doe je door jezelf te houden aan alle vereisten die staan in de Wwft wet. Door software te gebruiken kan dit gehele onderzoek vergemakkelijkt worden.

Gebruik van software bij WWFT cliëntenonderzoek

Door structureel een onderzoek uit te voeren naar al je relaties weet je zeker dat je goed handelt volgens de Wwft wet. Door software te gebruiken die hiervoor geschikt is kun je alle dossiers scannen op verdachte zaken. Ook kun je al je klanten toetsen op bepaalde sanctielijsten. Verder is het mogelijk dat je van iedere klant waarmee je zaken doet een ID toevoegt of een KvK-uittreksel als bijlage toevoegt. Het is mogelijk om dit dossier 5 jaar achter elkaar te monitoren. Dit is van belang omdat het één van de richtlijnen uit de Wwft wet is. Meer over de software lees je hieronder.

Andere richtlijnen binnen het onderzoek

Wist je dat je een verdachte transactie binnen een termijn van 14 dagen moet doorgeven? Door middel van software kun je dit in een handeling doorgeven. Met de software wordt overigens altijd een dubbele controle uitgevoerd. Hierdoor heb je dus meer zekerheid dat er geen witwassing voorkomt. Door dit onderzoek goed uit te voeren kom je er al snel achter of sommige transacties daarop duiden. Je wilt niet dat jouw bedrijf in verband wordt gebracht met een crimineel. Hierdoor kan het voorbestaan van jouw bedrijf in gevaar raken. Dit kun je voorkomen door software aan te schaffen waarmee je het cliëntenonderzoek op een gegronde manier kunt uitvoeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>