Webdesign voor een mooie website

Webdesign is een cruciale factor voor het hebben van een mooie website. Wanneer je een goed uitziende website hebt zorgt dit er voor dat mensen eerder geneigd zijn om te blijven hangen op je site. Bij webdesign gaat het alleen niet hoofdzakelijk om de aantrekkelijkheid van het design maar spreken er nog meer zaken een rol. Je kunt namelijk ook denken aan technische zaken waardoor het scherm zich aanpast aan verschillende mobiele apparaten. Daarbij is het van belang om een huisstijl door te voeren die op alle punten van je website naar voren komt. Bij het bouwen van een webdesign komt een specifieke werkwijze kijken. Daarover lees je hieronder meer.

Werkwijze bij webdesign

Het webdesign voor je website is een tweeledig proces. Zo wordt er allereerst een ontwerp gemaakt en deze moet vervolgens uitgewerkt worden. Dit proces ziet er ongeveer als volgt uit. Eerst word je uitgenodigd voor een gesprek om ideeën voor je website te bespreken. Daarin kun je jouw eigen wensen naar voren brengen en wordt je op de hoogte gebracht van de technische mogelijkheden. Op basis van de input van dit gesprek wordt er een design gemaakt voor je website. Dit ontwerp krijg je toegestuurd en mag je feedback op geven. Daardoor wordt het volledig afgestemd op de wensen die jij zelf hebt.

Vervolgstappen bij werkwijze voor webdesign

Als eenmaal het ontwerp goed staat moet de techniek achter jouw website in orde worden gemaakt. Hiervoor wordt kennis gebruikt over HTML, CSS en Javascript. Deze technieken maken mogelijk dat je website goed kan draaien en dat mensen bijvoorbeeld kunnen doorklikken naar andere pagina’s op je site. Ook hierin staan natuurlijk jouw eigen wensen centraal. Zodra het design en de techniek goed op elkaar aansluiten wordt het geheel opgeleverd. Het eindresultaat is jouw eigen website. Wanneer dit allemaal staat kun je gaan denken over zoekmachine marketing. Hiermee kun je er voor zorgen dat je website beter wordt gevonden in Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>