Gebruikte laptops: zeker geen afdankertjes!

Een laptop is onmisbaar in ons dagelijkse leven. Als je op zoek bent naar een laptop maar niet de hoofdprijs wil betalen, gebruikte laptops kunnen een goed alternatief zijn. Het aanbod is zeer divers, en dus grote kans dat je iets vindt wat bij jouw wensen en budget past.

Voordelen van gebruikte laptops

Het aanschaffen van een gebruikte laptop heeft diverse voordelen. Zoals hierboven genoemd is een gebruikte laptop vaak scherper geprijsd. Het aanbod is erg divers. Sommige producten zijn intensief gebruikt door een voorgaande bezitter en dus echt ‘tweedehands’ te noemen. Op deze producten zitten dan ook vaak duidelijke gebruikerssporen. Mocht je dat vervelend vinden, dan is het aan te raden een gebruikte laptop bij een bekende winkelketen aan te schaffen. Vaak worden geretourneerde laptops of showmodellen voor een gereduceerd tarief aangeboden bij grote elektronicawinkels. Deze producten zijn eigenlijk splinternieuw, maar kunnen niet meer als nieuw worden verkocht. In sommige winkels worden showmodellen ook als gebruikte laptops verkocht.

Garantie

Sommige winkels zijn gespecialiseerd in gebruikte laptops, ook wel refurbished laptops genoemd. Als je in zo’n winkel een product aanschaft, krijg je bij je product vaak een bepaalde periode garantie. Als je bang bent dat een gebruikt product sneller kapotgaat, kan de garantie dat je deze terug kan brengen een uitkomst zijn.

Verschillen in gebruikte laptops

Er zijn ook veel tweedehands laptops verkrijgbaar, die al in het bezit zijn geweest van een voorgaande gebruiker. In veel gevallen gaat dit om al wat oudere modellen, die al een aantal jaar niet meer worden geproduceerd door grote fabrikanten. Het kan dus goed zijn dat als je een bepaald model laptop wil wat nu niet meer wordt geproduceerd, dat dit model nog wel tweedehands te krijgen is. Mocht je overwegen om via een particulier een tweedehands laptop aan te schaffen, dan is het aan te raden deze op te gaan halen. Dan kan je het product zien en eventueel ook uittesten.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *.

*
*
You may use these <abbr title="HyperText Markup Language">HTML</abbr> tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>